Olemassa olevan liiketoiminnan ostaminen vs. uuden yrityksen perustaminen?

Olemassa olevan liiketoiminnan ostaminen vs. uuden yrityksen perustaminen?

Tärkeimät syyt harkita olemassa olevan yrityksen ostamista:

  • Olemassa oleva kassavirta
  • Vakiintunut asiakaskunta ja valmis markkinaosuus
  • Testattu liiketoimintamalli
  • Brändi
  • Koulutetut työntekijät ja vakiintuneet toimittajat

 

Olemassa oleva kassavirta

Kuten kaikki tietätävät, liiketoiminnassa cash is king. Pienyritykselle positiivinen kassavirta voi olla elinehto. Kuvittele, että aloitat unelmiesi liiketoiminnan vain huomataksesi, että kannattavuuden saavuttaminen vie ensin kaksi vuotta.Jja sitten vielä kaksi vuotta. Haaste on investoida yrityksen tulevaisuuteen ja maksaa laskut samalla, kun odotellaan yrityksen muuttumista kannattavaksi. Tämä tyypillinen skenaario, joka tappaa monia uusia yrityksiä. Aloitat intohimolla yrittämisen, mutta taloudellinen todellisuus voi lannistaa nopeasti.

Kun ostat olemassa olevan yrityksen, sillä on jo positiivinen kassavirta, joka on mahdollisesti virranut vuosia. Kassavirtaan ja sen jatkuvuuteen liittyvä epävarmuus on huomattavasti pienempi. Kaiken kaikkiaan, olemassa olevan kassavirran kanssa sinulla on vähemmän stressiä, kun luot yrityksestäsi menestystä.

 

Vakiintunut asiakaskunta ja markkinaosuus

Jos haluat ostaa yrityksen, joka on saanut nauttia pitkästä iästä, on hyvät mahdollisuudet, että he ovat saaneet vakiintuneen asiakaskunnan ja kohtuullisen määrän markkinaosuutta. Jos omistaja on voinut maksanut itselleen ja työntekijöilleen hyvän palkan (niin, että viivankin alle on jäänyt euroja) pitäen samalla yrityksen liikkeessä, on riittävästi näyttöä siitä, että yrityksellä on hyvä ja tasainen asiakas- ja myyntivirta.

Jos päätät perustaa aivan uuden yrityksen, joudut epäilemättä sijoittamaan rahaa, aikaa ja vaivaa myyntiin ja markkinointiin. Lisäksi kun odotat liiketoimintasuunnitelman toteutumista, sinun on silti maksettava laskut. Kaikki yritykset tarvitsevat jonkinlaista käyttöpääomaa toimiakseen.

 

Testattu liiketoimintamalli

Yrityksillä, jotka ovat toimineet kannattavasti vähintään muutaman vuoden ajan, on olemassa käytännösä todistettu liiketoimintamalli.  Aloittavana yrityksenä yrität todistaa hypoteesin: asiakas haluaa XYZ-tuotteeni tai palveluni. Mutta jo toiminnassa oleva vakiintunut yritys on osoittanut, että asiakkaat ostavat. Se on syy, miksi olemassa oleva yritys on pystynyt jatkamaan toimintaansa.

Tämä on usein totta erityisesti franchising-toiminnoissa. Franchising-yritykset ovat toistaneet menestystä lukuisia kertoja toimivan järjestelmän ja kaavan avulla. Esimerkiksi ravintola, joka menestyy Helsingissä, voi menestyä myös Jyväskylässä tai Kuopiossa. Franchising-ohjelmien avulla et osta vain testattuja ja todistettuja liiketoimintamalleja, vaan varmistat suhteet toimittajiin, saat yleisen liiketoiminnan tuen ja markkinointimahdollisuudet, jotka voivat auttaa tekemään franchising-yrityksestäsi onnistuneen.

Mitä vähemmän stressin aiheuttajia pienyrityksen omistajalla on, sitä parempi. Uuden yrityksen perustaminen, jonka haaste on tehdä myyntiä, tuottaa kassavirtaa, kouluttaa uusia työntekijöitä ja neuvotella toimittajien kanssa voi olla resepti menestyksen lisäksi myös uupumukseen. Jo toimivan yrityksen ostamista voi olla hyvä siis harkita tästäkin syystä tyhjästä aloittamisen sijaan.

 

Brändi

Yksi jo toimivan yrityksen ostamisen etu on myös yritysmaailman jo tunnistaman tuotemerkin ostaminen. Yritys on luonut brändin henkilösöt, markkinoinnin, sosiaalisen median ja suositusten kautta. Sillä on uskottavuutta, ja toisin kuin perustamisyrityksessä, sen ei tarvitse vakuuttaa uusia asiakkaita kokeilemaan tuntematonta tuotetta tai palvelua.

 

Koulutetut työntekijät ja vakiintuneet toimittajat

Kun valmiiksi koulutetut työntekijät ja myyjät ovat käytettävissäsi, se tekee aloittamisestasi yrittäjänä huomattavasti helpompaa. Työntekijät (nykyiset ja potentiaaliset) sekä toimittajat tuntevat jo yrityksesi ja liiketoimntasi ja se voi olla todella suuri apu ja sekä rahallinen, että ajallinen säästö sinulle.

Tyypillisesti olemassa olevilla työntekijöillä on paras käsitys yrityksen prosesseistaja järjestelmistä, mikä auttaa yritystä toimimaan sujuvasti. Olemassa olevat toimittajat tietävät suhdannevaihteesi, tuotteet ja volyymit, joten ne ovat heti käytettävissä ja valmiita palvelemaan yritystäsi keskeytyksettä.

Mitä vähemmän sinulla on aikaa työntekijöiden ja myyjien palkkaamiseen ja perehdyttämiseen, sitä enemmän aikaa voit käyttää parantamaan vakiintuneen liiketoiminnan osia.

 

Aloittavat yritykset vaativat sijoituksen ilman välitöntä tuottoa

Uuden yrityksen perustaminen vaatii pääomaa yrityksen suoriin toimintakuluihin, kuten vuokraan, materiaaleihin, laitteisiin, mainostamiseen ja työntekijöiden palkkaamiseen. Aloittavalla yrityksellä ei myöskään ole asiakkaita. On käytettävä aikaa ja rahaa mainostamiseen ja myyntiin ja vakuutettava asiakkaat ostamaan tuotteita tai palveluita heiltä jonkun muun toimijan sijaan. Jo toimivan, olemassa olevan yrityksen, ostaminen tarjoaa monia etuja tyhjästä aloittamisen sijaan. 

Samuli Luukkainen

Samuli Luukkainen

Yritysjärjestelyt
Rahoitusasiantuntija
050 599 4853
samuli.luukkainen@easteam.fi

Monipuolinen kokemus, joka rakentuu erilaisista organisaatioista ja tehtävistä saadun vankan kokemuspohjan päälle. Vahva osaaminen yritysten rahoitus- ja omistusjärjestelyistä, sekä sisäisen ja ulkoisen laskentatoimen tehtävistä.

Yrityskaupat ja -järjestelyt

Yrityskaupat ja -järjestelyt

Lue lisää

27.09.2020

Asiakaspalvelutrendien tunnistaminen menestyksen lähtöpisteenä

Lue lisää

Asiakas case: Hurry Oy

"Asiantuntijaorganisaation kasvattaminen uudelle tasolle"

Nopeasti kasvavan asiantuntijayrityksen toiminnan selkeyttäminen.

Lue lisää