Yrityskaupat ja -järjestelyt

Yrityskaupat ja -järjestelyt

Toimimme asiakkaamme tukena yritysjärjestelyn tai yrityskaupan alusta loppuun ja saamme yrityksen arjen jatkumaan sujuvasti muutoksen jälkeen. Palvelumme kattavat tarpeet yritysostoon, yrityksen myyntiin, rahoitukseen, uudelleenjärjestelyihin, due diligence-palveluihin sekä arvonmääritykseen. Lisäksi tarjoamme rahoitusneuvontapalveluita käyttöpääoman, yrityskauppojen, investointien sekä oman pääoman ehtoisen rahoituksen tarpeisiin.

Tuemme organisaatiotasi rakenne- ja rahoitusjärjestelyjen kaikissa vaiheissa

Tuemme organisaatiotasi yritysjärjestelyjen kaikissa vaiheissa, oli sitten kyseessä koko yrityksen tai yksittäisen liiketoiminnan osto tai myynti, rahoituksen hankkiminen tai muu rakenne- tai omistusjärjestely.

Neuvonantopalvelut

Liiketoiminnan päivittäisessä pyörittämisessä vastaan tulee merkittävä määrä päätöstä vaativia hetkiä. Osa näistä päätöksistä voi tehdä perustua intuitioon tai kevyeen selvittelyyn. Vastaan tulee kuitenkin aina suurempia päätöksiä tai vaikkapa vain ideoita, joiden tekemiseen on syytä paneutua syvemmin.

Autamme näiden laskelmien toteuttamisessa, liittyivät ne investointeihin, rahoitukseen, tunnuslukujen selvittämiseen tai vaikkapa kassavirtalaskelmiin. Jokainen tilanne on omanlaisensa ja vaatii omanlaisensa panostuksen. Olisi väärin väittää, että yksi toimintamalli toimii kaikkialle. Palvelussamme otamme huomioon sinun tarpeesi ja joustamme tilanteesi mukaan tuomalla peliin oman ammattitaitomme.

Palvelumme voivat esimerkiksi olla:

  • Toimintokohtaiset kannattavuusanalyysit
  • Rahoitusneuvotteluissa avustaminen
  • Investointien kannattavuusanalyysit
  • Investointien rahoitussuunnittelu
  • Tuotteiden hinnoittelun suunnittelu

Avustaminen yritysjärjestelyssä

Olitpa ostamassa tai myymässä yritystä, avustamme mahdollisessa yrityskauppatilanteessa. Easteam arvioi jo tehdyn arvonmäärityksen ja Due Diligence selvityksen luotettavuutta sekä tarvittaessa suorittaa oman arvonmäärityksen ja Due Diligence selvityksen. Avustamme yrityksen myyntikuntoon saattamisessa sekä mahdollisissa yritysjärjestelyissä jo ennen varsinaista yrityskauppaa.

Yritystä myytäessä Easteam hoitaa kohteen myyntimateriaalin laatimisen, markkinoinnin ja ostajakandidaattien tunnistamisen. Yritystä ostaessa Easteam hoitaa potentiaalisen ostokohteiden tunnistamisen ja toimii ostajan tukena koko prosessin ajan. Puolueettomana toimijana annamme omaan asiantuntijuuteen pohjautuvan näkemyksen ostokohteen arvostuksesta sekä liiketoiminnan tilanteesta.

Arvonmääritys

Tarve yrityksen arvonmääritykselle voi syntyä useassa eri tapauksessa. Voit olla myymässä yritystäsi tai haluat selvittää potentiaalisen ostokohteen arvon puolueettomalta ammattilaiselta tai haluat pitää tuntuman yrityksen arvoon joka vuotisessa yhtiökokouksessa.

Tuotamme aina arvonmäärityksestä selkeän ja uskottavan arvoraportin. Raportista käy selkeästi ilmi mikä yrityksen arvo on, mistä yrityksen arvo muodostuu ja miten yrityksen arvo on laskettu. Selkeä raportti antaa erityisesti uskottavuutta yrityskauppatilanteissa.

Tarpeet arvonmäärityksen laajuudelle voivat vaihdella tapauskohtaisesti. Esimerkiksi joissakin tapauksissa yrityksen taseesta on syytä oikaista tiettyjä eriä tai jättää laskelman ulkopuolelle vaikkapa kiinteistöjen osuuksia. Eri tasoiset ja sisältöiset arvonmäärityspalvelumme mahdollistavat muokkautumisen eri tarpeisiin. Maksat vain siitä, mitä tarvitset.

Asiakascase: Rakennustempo Oy // Arvonmääritys

 

Osta yritys

Lue lisää

Myy yritys

Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Lue lisää

Samuli Luukkainen

Samuli Luukkainen

Yritysjärjestelyt
Rahoitusasiantuntija
050 599 4853
samuli.luukkainen@easteam.fi

Monipuolinen kokemus, joka rakentuu erilaisista organisaatioista ja tehtävistä saadun vankan kokemuspohjan päälle. Vahva osaaminen yritysten rahoitus- ja omistusjärjestelyistä, sekä sisäisen ja ulkoisen laskentatoimen tehtävistä.

Pääomasijoittaminen

Pääomasijoittaminen

Lue lisää

27.09.2020

Asiakaspalvelutrendien tunnistaminen menestyksen lähtöpisteenä

Lue lisää

Asiakas case: Rakennustempo Oy

"Arvonmääritys konepajateollisuuden sopimusvalmistajalle"

Yrityksen arvonmääritys konepajateollisuuden sopimusvalmistaja yritykselle

Lue lisää